Jeugdmondzorg POETZ

Boerhaavelaan 32-E, Haarlem

Jeugdmondzorg POETZ in het Boerhaave-gebouw op het terrein van het Kennemer Gasthuis te Haarlem

Tandartsenpraktijk gespecialiseerd in mondzorg van jeugd en kinderen.

De indeling bestaat uit twee zones

Zone cliënten:
Het gebied rondom de blauwe kern bestaat uit tandenpoetshoek, screeningruimte voor intakegesprekken, preventieruimte met drie stoelen waar kinderen instructies voor mondhygiene krijgen, twee behandelkamers, recoveryruimte met twee kinderbedden voor het bijkomen van de narcose.
Röntgenkamer, sterilisatiekeuken en opslag zitten binnen de blauwe kern.

Zone behandelaars:
Het personeelgebied zit rondom de rode kern en bestaat uit baliewerkplekken, katoorruimte, twee kleedruimtes, wasruimte, toilet en een pauzeruimte met pantry.

Door de keuze van de twee krachtige hoofdkleuren wordt een vanzelfsprekende oriëntatie bereikt die een kindervriendelijke, speelse atmosfeer met zich brengt.
De nissen in de kernen worden met contrasterende kleuren geaccentueerd. Dit kleurenspel wordt ook in de vloerafwerking meegenomen waar een stippenpatroon de hoofdlooprichtingen aangeeft.

Enkele binnenwanden zijn voorzien van fotobehang met door de fotograaf Christiaan Bruijn ontworpen motieven en patronen van bonte tandenborstels die op een vrolijke manier refereren aan een van de voorwaarden van gezonde tanden en uiteraard ook aan de naam van de praktijk: Poetz.

Oppervlak: ca. 240m2
Motto: kindervriendelijk, vrolijk en robuust

Traject

  • Ontwerpfasen
  • Werktekeningen
  • Bouwbegeleiding

Kenmerken

gerealiseerd: 2011